Ce mă fac când cresc mare?

În primul meu articol mă „leg” de cei ce se „leagă” de jurnalism și de facultatea de Științe Politice Administrative și ale Comunicării. Nu zic că nu scoate șomeri pe bandă, scoate…. ca toate celelalte de altfel. Nu poți excela atâta timp cât nu muncești. Asta să fie clar pentru toți. Nu îți dă nimeni de lucru dacă pe băncile facultății ai dormit sau dacă băncile facultății nu te-au văzut mai deloc.

Fix de aceea sunt pseudojurnaliști, oameni necalificați care transmit informații nu neaparat eronate, dar de multe ori neverificate, oameni care lucrează în domeniu fiind absolvenți de felurite facultăți. Nu zic, sunt oameni care excelează în domeniu deși nu au studii pe această temă, adevărați jurnaliști, dar aceștia sunt oameni care știu cu adevărat ce-i meseria asta, oameni care au citit o carte în care cuvântul „jurnalism” este scris pe fiecare pagină, inclusiv pe copertă.

Facultatea asta scoate politicieni adică oameni care administrează țara, scoate jurnaliști adică cei care țin poporul informat. Ce nu-i bine cu ea? Aaa, faptul că scoate doar vreo doi, trei pe promoție nu-i vina ei. Nu facultatea te învață, tu înveți; nu facultatea îți dă locul de muncă, tu îl cauți și tu ești într-atât de bun încât să îl meriți.

Așa ca și o concluzie, faza cu facultate bună sau proastă e total relativă.

Reclame

3 gânduri despre “Ce mă fac când cresc mare?

  1. Sunt de acord în totalitate cu ceea ce spui. Nu sunt studentă la Jurnalism, ci la Comunicare şi PR, dar aud la rândul meu argumente de genul că ar fi o facultate de şomeri, că nu ai o meserie propriu-zisă după ce o termini, că nici măcar nu trebuie să ai o specializare pentru a lucra în acest domeniu, ci să vorbeşti mult şi să „prosteşti” lumea.
    La fel ca tine, cred că orice facultate poate să scoată şomeri dacă acei oameni nu sunt dedicaţi, dacă nu au căutat îndeajuns de bine sau dacă sunt prinşi într-un oraş mic, în care posibilităţile de a găsi un job sunt extrem de puţine. Chiar şi dacă nu voi avea un job stabil în momentul în care voi absolvi, tot nu voi regreta decizia de a urma această facultate pentru că în viaţă trebuie să faci ce îţi place, nu cred alţii că este bine.
    Dar continui să cred că oamenii cu adevărat talentaţi nu vor rămâne în anonimat, indiferent de domeniul în care se specializează. Am văzut suficiente exemple pozitive să cred cu tărie asta. Şi mai cred că studenţii determină valoarea facultăţii (uneori nici ei, dacă nu învaţă şi nu sunt interesaţi de cursurile ei), nicidecum diferiţi oameni cu alte specializări, dar care consideră că au suficientă experienţă să-şi exprime părerea pe marginea oricărui subiect, indiferent dacă este de competenţa lor sau nu.
    Însă asta e România, ţara în care toată lumea se pricepe la orice, iar „datul cu părerea” e sport naţional… Multă baftă pe viitor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s