Păcat

Ne-am născut din păcat și din neam în neam păcătuim.pacat

Hm… dar dacă te-neci în plăcere păcătuind? Sau dacă te îmbolnăvești dacă nu o faci? Știu că răspunsul la aceste întrebări depinde de un singur lucru și anume conștiința. O să ai conștiința veșnic liberă dacă nu greșești, dar sufletul tău va fi apăsat puternic de întrebarea: „Dar dacă?”

Treaba este simplă… câteodată nici nu greșești, câteodată pur și simplu nu sunt consecințe. Câteodată e bine să îi cazi pradă ispitei exact ca o gazelă unui leu. Să te lași mâncat de ce e rău doar pentru a-i face sufletului bine.

Ești împărțit în două, între… fericire și fericire. Depinde doar durata, depinde de simțire și de sentiment. Ce să alegi? Unde să cobori, în ce stație? Oare mai vine alt tren să te ducă la destinație? Oare să minți, oare să spui adevărul?

Atâtea întrebări te macină când ești în cumpănă încât nu știi cum să le faci față. Nu știi care merită răspuns și care nu… nu știi dacă sufletul vrea ce vrea trupul și nu știi dacă din păcat se poate naște fericire.

Păcatul e imoral, dar frumusețea lui e desăvârșită. Mai desăvârșită decât orice altceva lumesc și este printre puținele frumuseți ce rezistă veșnic. E precum un copil ce tot renaște și e malefic, dar îl iubești. E vital? Nu e, dar este omenesc. E de condamnat? Este! Dar este așa dulce gustul lui… la fel de dulce pe cât de amar este când nu-l mai simți.

… ispita mea e fericirea!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s