Sirenă

Cred că sunt o sirenă, nu mi-e frică de ape adânci și nici de aer tare. 

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Sirenele cântă și vocea lor e vrajă și sufletul ce îl înghit le menține tinere. Și sunt frumoase precum stelele și urâte precum negrul mărilor. Cu părul ud și rece sărută cald, morbid. Cât de frumos e să fii sirenă și cât de trist să furi vieți.

Aveam o prietenă în vise. Sirena mea de pe o stâncă, cu păr blond și rece cu dinți perfecți și limbă plină de venin. O tot visam și-mi tot zicea pe cine prinde-n plasa ei. Cânta frumos și-avea trei solzi de pește pe un umăr. Se picura cu marea de pe frunte până pe sâni și lăsa soarele să-i usuce coada verde-albăstruie. Cânta de moarte, dar ți se părea că spune despre viața. Cânta de negru și totul părea alb. Nu mă apropiam de ea, că scuipa prin cântec cu moartea ce o purta ca pe un dar și îi plăcea când pe mare zărea corăbii. Avea morminte pe fundul mării și cruci din corali și pământ. Spunea că atunci când coralii cresc ea omoară. Fața ei de-o perfecțiune inedită te făcea să vrei să o atingi.

S-a-ndrăgostit de-un căpitan și l-ar fi vrut cu ea în mare și l-a tras cu un sărut pe fundul mării și s-a supărat să vadă că omul mării a murit la ea în brațe și de-atunci se tot răzbună, pe mare dându-i morți, pe cei ce nu găsesc aer pe fundul mării și pe ea că și-a ucis dragostea. Așa a învățat să ucidă și așa își va duce zilele până la capăt.

Ar vrea să poată umbla să curme vieți și pe pământ. Dar știe că ar durea-o rău să calce pe uscat. Ar trebui să tacă, și vocile din jur i-ar părea săgeți.

Și stă și suferă în mare și când mai are vreo poveste mi-o spune să v-o zic…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s