Prietenie

Prieteniile nu se numără în numărul de minute vorbite la telefon ci în numărul dăților când te gândești ce bine-ar fi să fie prietenii mei aici! 

foto: Pinterest
foto: Pinterest

Reflectăm la relația de prietenie perfectă de la vreo 7 ani, când cel mai bun prieten e colegul de bancă. La 12 ani ne schimbăm prietenii, la 14 se leagă prietenii pe viață și la 18 vezi cine ți-e alături cu adevărat.

Un prieten adevărat te critică, te laudă, te uită, îi pare rău, se întoarce. Prietenia e un fel de ciorbă cu de toate. Trebuie să știi câtă sare să pui. Dacă nu se întoarce nu ți-a fost prieten. Dacă nu îi e dor nu ți-a fost prieten. Dacă nu râde cu tine la cele mai frumoase amintiri pe care le aveți împreună, nu știu ce să zic despre asta.

Prietenia se consumă și crește. E o alegorie continuă a certurilor și împăcărilor. E nesiguranță și iertare. Despre asta cred că e prietenia cel mai mult, despre iertare. Pentru că lângă prieteni ai ocazia de cele mai multe ori să greșești, ei îți sunt cel mai la îndemână să îi rănești și să urli, să te descarci. Ei te iartă, chiar dacă după ceva timp, ei te iartă. Și tot așa tu îi ierți pe ei. Prietenia este despre greșeli, despre trădare și despre răutate. Și tot prietenia e despre ajutor, încredere și bunătate. E cu de toate, așa trebuie să fie. În afară de uitare, nu trebuie să fie cu uitare.

E complicat să fii un prieten bun, e complicat să suni în fiecare zi, e greu să fii uitat, e minunat să ai prieteni. Cel mai greu cred că e să-i ții lângă tine. Să lași tot răuldeoparte și să conteze prietenia!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s