Tablou

O femeie cu chip frumos și cu buze de sticlă stătea pe un perete alb, cu rochia-i neagră, fiindu-i muză unui pictor mort.

fericire

Și stătea lipită, nemișcată, de zidul alb ce-i crea o umbră subțire precum un fir cusut de păianjeni mari. Și nu făcea nimic, cu zilele. Stătea, cerșea culoare de la pictorul ce mai trasa câte un punct transparent pe pânza de cașmir ce voia să îi fie tablou. Păcat că femeia nu înțelegea că ea nu era doar o muză și din spatele pictorului mort o privea o lume ce câteodată îi trimitea semnale de repatriere.

Nu încep des cu tablouri, dar tabloul de mai sus e doar o scenă pentru toate femeile din lumea asta ce se mulțumesc cu reverii încântătoare oferite de pictori morți. Nu zic să nu fim muze, suntem muze fără să vrem, dar să fim muze ce se dezlipesc de peretele alb și pleacă să-și picteze viața în culori vii, precum un tablou scump al unui pictor celebru. Așa ar trebui să ne facem viața. Din pensula ce este picurată cu roua zilelor, să folosim culori din curcubeu și să ne lăsăm trupul pradă frumuseții vieții. Să trăim din ce facem, nu din reverii, nu din iluzii, nu din fantasmagoric.

Eu nu știu picta, nu, dar câteodată văd că din pașii mei țâșnesc culori vii: albastrul mării, cu câțiva stropi, verdele pădurilor, cu multe frunze, roșul trandafirilor cu mii de petale. Și asta ar trebui să vedem toate. Din pașii noștri să învie lumina, să prețuim minutul scurt ce ne-a fost dat să trăim și clipele învelite-n realitate, pe care tot noi, trebuie să o pictăm frumos.

Mă pot picta în culori vii, te poți picta și tu. Nu zic că negrul este rău, sau albul e prea alb. E doar o stare ce ar trebui să o dăm, aceasta cu culori. Să pictăm viața în culori, în combinații de nuanțe cu vise trăite aievea, cu da și nu sincere, cu flori pe masă, dimineața.

 

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s