Pleacă!

Când nu ai unde să te întorci, pleacă.

În timp nu poți să mergi înapoi, căci timpul îți e stăpân fără să știi. Te duce înainte, fără să vrei, te-ntoarce înapoi timp de secunde și mai trăiești memorii doar în reverii. Ai vrea să vii și știi că ar trebui să pleci lăsând în urma ta un pic din tine, la fel cum ai făcut-o mereu. 7aba52e1119b0eb58acf5b11ea910d29

Ai vrea să pleci, să mai rămâi, să te întorci, dar unde? Cum poți ieșii când ușile-s vitrine vii închise cu lacăte, de doamne proaste de la magazinele de bijuterii? Ce poți să faci când ai ce nu mai vrei, când n-ai ce-ai vrea să ai, când poți dar nu încerci? Ce poți? Poți să pui o lingură mare de cafea într-un ibric vechi să pui apă și să arzi cafeaua ce te poate trezi. Și să arunci zahărul pe geam. Că viața asta nu se îndulcește cu zahărul ce-l pui în cană.

Ia-ți cafeaua tare într-un borcan închis ermetic bag-o în geanta ta cu vise și pleacă. Da! Pleacă. Ia o piatră din noptiera albă și aruncă cu ea în ușă și treci prin zid cu umerii în față, cu pașii siguri și cu visele în spate. Pleacă! Pleacă acolo unde sufletul tânjește să ajungă și mintea-ți joacă feste. Și fii nebun! Fii fericit! Și lasă timpul să se zbată precum un pește pe uscat! Joacă-te în liniște cu timpul ce îl ai și nu-l lăsa să te lase și să treacă. Mergi în timp, cu timpul.

Mai bine plec azi, îmi pleacă trenul!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s